Cím

Olvass bátran! :)
0

Szavazz Ericre!

Szavazz Ericre!



Itt a párbaj ideje!
Minden karakter kapott 1-1 bloggert, aki kampányol mellette, és hát én Ericet választottam a népszerűsítés dicső feladatára. Ha a könyvekből nem is, de minimum a True Blood nevű HBO-s sorozatból ismerős lehet a karakter, azonban ne feledjük, hogy a kettő között vannak különbségek.
Akkor, lássuk a medvét :)






Eric


Innen ismerheted: Charlaine Harris- True Blood
Először feltűnt: Inni és élni hagyni

Természetfeletti státusza: vámpír (az ötös körzet seriffje)
Kampányának vezére: Dotty @ Draer



Had kezdjem először is egy idézettel a legelső regényből:

„- Az a vámpir ott elég jóképű, és kétszer is végigmért már téged - mondta. Majdnem gondolkodni kezdtem rajta, hogy össze kellett-e szorítania a fogát, hogy ezt kimondja.
- Csak ugratsz - mondtam egy perc múlva bizonytalanul.
Az a vámpir, akit jóképűnek nevezett, valójában hihetetlen volt; szőke, kék szemű, magas és széles vállú. Csizma, farmer és mellény volt rajta. Klasszis. A romantikus könyvek borítóin vannak ilyen pasik. Halálra rémültem tőle.
- Ericnek hívjak - mondta Bill.
- Hány éves?
- Sok. Ő a legöregebb közöttünk itt a bárban.
- Gonosz fickó?
- Mi mind gonoszak vagyunk, Sookie. Mindannyian nagyon erősek és nagyon erőszakosak.”


Eric emberi életében Viking herceg volt, azóta vámpírként túl van az ezredik életévén, ami sajnos a személyiségére nincs a legjobb hatással. Legalábbis addig, míg nem találkozik Sookieval, és rá nem jön, hogy még mindig képes érezni.
A küllemére nem lehet panasz, igazi izompacsirta, hosszú aranyszőke hajjal, kékséges íriszekkel, és olyan hátsóval, hogy – Sookie szavait idézve – Ha nemzetközi fenékszépségversenyt rendeznének, azt Eric fölényesen megnyerné. Hatalmas trófeát kapna, az biztos. Még soha nem tapasztaltam olyat, hogy egy nő azért küzdjön, hogy távol tartsa a kezét egy férfitól, erre itt voltam én, aki a körmömet a tenyerembe vájtam, és a szemhéjamat bámultam belülről, azt remélve, hogy átlátok rajta, ha elég erősen szuggerálom.”.

Első ránézésre nem a legpozitívabb figura, arrogáns, önfejű, manipulatív, szinte bármire hajlandó, hogy megkapja, amit akar, de nincs nála életszeretőbb vámpír. Nem riad meg a csalástól, az erőszaktól, és hihetetlen magabiztosságának hála előbb-utóbb jó eséllyel eléri a céljait.
Mindazonáltal, jellemzően becsületesen végzi a dolgait, és még ha manipulatív is, akkor is őszinte és nyitott a kívánságait illetően. Az őszinte természete miatt magyarázza be magának Sookie azt, hogy mindig tudja, hányadán áll vele. Idővel jön rá arra, hogy az Ericcel folytatott kommunikáció egyáltalán nem egyenetlen, mert a vámpír soha nem mond semmit sem ok nélkül.


Kezdetben nem igazán érzelmes, de figyelmet, és aggodalmat tanusít Sookie boldogsága és jóléte felé, ezzel mégjobban elmélyítve a kapcsolat kettejük között. Bár létrehozott egy szerény, de viruló üzleti birodalmat, és megszerezte magának a vámpírhierarchia hatóságának egy kiemelkedő pozícióját, Sookie – s én is – úgy hisszük, hogy Eric a szíve mélyén az a született Vikingharcos maradt, aki bármelyik pillanatban kész a csata kellős közepébe ugrani. Hiszen valamikor régen volt szerető felesége, gyerekei, és hála Sookienak kezdi újra felfedezni az érzelmek széles skáláját.

Nem lehet a rossz vagy a jó jelzőt rábélyegezni, mert Eric, az Eric, ha ő nem akarja megmutatni a motivációit, akkor soha nem is fogod megérteni, de ha benne vagy azon szűk körben, akik előtt szépen lassan leveti arroganciája páncélját, és megmutatja mi is lakozik benne mélyen belül, akkor egyszer csak azt veszed észre, hogy már nem is érdekelnek a helytelennek vélt tettei, mert érted tette, s így szép lassan a hálójába szőtt, nem ereszt onnan, de Te nem is akarod, hogy eleresszen.
Igazi férfi, aki nem fél – valószínűleg még élvezi is – bemocskolni a kezeit, ugyanakkor nagyon ragaszkodó, bármire hajlandó a hozzá közel állóak védelme érdekében. Nem kérném fel egy etikai kódex megírására, de hát nem is a nézetei miatt  gondolom úgy, hogy szeretnivaló.

Ami engem illett, nem rugdosnám ki se az ágyamból, se az életemből.
Egyáltalán nem egy tipikus jófiú, de ha te is olyan lány vagy, mint én, vagy Sokkie, akkor: olyan rosszfiúra vágysz, aki csak hozzád jó, és ez esetben Eric a megfelelő választás.
Minden kétséget kizáróan.


A szavazatokat csak Július 8-ától lehet leadni!
Továbbá, ha egyetértetek velem, akkor SZAVAZZATOK ERICRE!!!





Ezzel párhuzamosan folyó szavazások:
Július 8-ától elérhetőek!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése