Cím

Olvass bátran! :)
4

Hírek a nagyvilágból


    Hei!


(a kép júniusban, a 21. születésnapomon készült, amit 3 sikeres vizsga után ünnepeltem egy vödör vodka-naranccsal... de nem ez a lényeg)



Egy: sajnálattal közlöm, de új fejezettel most MÉG nem szolgálhatok!
 Hogy miért nem? Nos, menjünk sorjában.

     Legutolsó bejegyzésem ugye februárban látott napvilágot, és akkor is csak pár darab, a történeteimhez kapcsolódó képpel tudtam az olvasóim megörvendeztetni.
Mint akkor írtam, az elmúlt egyetemi félévben szakosodtam, és így utólag valósnak tetszett az a benyomásom, hogy nem lesz ez egy sétagalopp.
Szakirányonként volt ugye 2-2 darab órám, amik kitettek külön külön vagy 9-10 órát, továbbá egy szakirány jut egy napra, szóval a kedd-csütörtököm így szépen ki volt lőve (már csak azért is, mert esetenként még a szakirányos óra előtt volt törzsanyagos előadásom). Emellett ugye voltak alaptárgyaim is az évfolyamon belül, szóval nem igazán tudtam volna mikor leülni írógatni, már csak azért is, mert, amikor kevesebb órám volt, akkor meg azzal ment el az időm, hogy tanuljak másnapra, jegyzőkönyvezzek, vagy féléves feladatot gyártsak, esetleg még fordítsak is műszaki témában bizonyos tárgyakra (komolyan, nem hittem volna, hogy egy nyamvadt oldal fordítása és ÉRTELMEZÉSE elveszi a napom felét).

Igen, szóval tökjó mérnöknek lenni... :D



      És akkor a mechanikai csodáiról még nem is beszéltem, pedig miután 2 bukás után harmadjára kaptam egy HÁRMAST vizsgán, már nyugodtan kijelenthetem, hogy "A mechanika csak játék az erőkkel".
Aztán - ha már szóba került a vizsgaidőszak - hát ez is jó kis szívatás volt nekem, de a szülihetem csak meghozta a várva várt eredményt (mechanikaaa és társai), szóval a végére csak teljesítettem minden felvett tárgyam, és még ebben a félévben lett az eddigi legjobb az átlagom is. ^.^
Ez az időbeosztásomra annyi hatással volt, hogy a téli szénszünet miatt csúszott a szokásos dátum, és június végén végeztem VOLNA, ha nem végzek hamarabb másfél héttel, de akkor meg elmentem fesztiválozni, ahol az ember köztudottan nem egy füzetbe jegyzeteli a felmerülő gondolatait. :)

     Gondolhatnánk így, hogy akkor már majd egy hónapja ülök a babérjaimon, de a feltevés sajnos nem helytálló, mivel 4 hetes nyári gyakorlatom van, amivel ezen a héten fogok végezni. Tiszaújvárosban, a Columbian Tiszai Koromgyártó Kft.-nél töltöm manapság a napjaim, és fedezem fel az ipari korom gyártásának minden csínját-bínját. Oké, valójában egy szobában vagyok az üzemvezetővel, a technológiai mérnökkel és az energetikai mérnökkel (aki a konzulensem), egyszóval a termelési oldal nagyfiúival, akik szépen kikupáltak engem az itteni technológiából. Ez lenne amúgy az általános tudásanyag, aminek konkrétan az én szakirányomhoz kb semmi köze, de azért munkásruha-sisak-védőszemüveg kombóban jól elmászkáltam az üzem területén elég sok napot (azt ugyan nem bánnám, ha a silók tetejére többé nem kéne felmásznom, mert kicsit ijesztőek ezek az üzemi létraszerűségek).
Nahát, és akkor még ott van az, hogy kaptam feladatot is ez időre: a gőzrendszer és a kondenzvíz-rendszer feltérképezése és modellezése grafikusan.
Egész egyszerű feladat, mondanám, hiszen az adatok begyűjtése után ugye csak rajzolnom kellett, de hát ugye a cégnél nem úgy van az, hogy én nekiállok az általam jól ismert programokkal szerkesztgetni, nem biza', mert annyiból választhattam, hogy Paint vagy Excel. Mert egyszerűen nincs más. Még CAD se (nem mintha ezt bánnám, úgyis kitépném a hajam rajzolás közben). De azért na...
Kezdetben ugye szerettem volna visszapillantó-díszt csinálni annak a golyóiból, aki ezt így kitalálta. De a végén csak kikötöttem az Excelben, és jelentem, most már nagyon pro vagyok benne. Már csak azért is, mert kaptam pár - Berci által úgynevezett - "favágómunkát" is, aminél (szintén Excelbe) kellett 600féle adatot gyűjtenem, és azokat diagramon ábrázolni. Aztán, most a héten készítem a jegyzőkönyvet és a prezentációt a gyakorlatról. Közben meg a fejemben sikítozok, mert az istennek nem tudom az oldalszámot a megadottra csökkenteni. 10 oldalba sűríteni mindent, amit itt csináltam, és tanultam, egyszerűen képtelenség. Főleg ha képeket is illesztek a szövegbe -_-

      Szóval, most, hogy az életem utóbbi részét ilyen szépen összefoglaltam, akkor rátérek a történeteim folytatásának témájára.
Tehááát: van egy, azaz EGY darab többé-kevésbé szabad hónapom, amikor annyit ülhetek a popsimon, a képernyő elé szögezve, amennyi csak jól esik. Persze hónap végén remélhetőleg megint szervező leszek az egyetemi gólyatáborban, meg elképzelhető, hogy pár egyetemi barát Miskolcról leruccan ide, mikor anyum és húgomék Görögországban lesznek (én értelemszerűen itthon maradok), de amúgy időm, mint a tenger.
Tervbe van véve, hogy "Az egy párduc vérét" fogom folytatni, mivel szemmel láthatóan arra van ráhangolódva a többség. Lelőni új infót a történettel kapcsolatban most nem fogok semmit sem, de annyit elárulok, hogy mikor időm engedte, elkezdtem átnézni a már kész fejezeteket, és vannak apróbb átalakításaim mind szövegileg, mind küllemileg. A Silex és a Gyöngyházfény átalakítása már készen van, a Draer még folyamatban, mivel ez hosszabb, és ha mind készen lesz, akkor újra feltöltöm majd őket data.hu-ra.
Aztán elárulom, hogy van egy új történetötletem, ami kivételesen nem fantasy lenne, hanem inkább krimi. Az írói stílusom persze maradna a mostani, csak természetfeletti nélkül. Ennek azonban a megvalósítása, vagy akár csak a prológus megírása viszont eléggé eltolódik, hisz, mint mondtam, Tiff és Raazel történetének folytatása a jelenlegi kitűzött cél. De no para, amit már kigondoltam az új story-val kapcsolatban, az szépen le van gépelve, ami meg még eszembe jut, azt majd biggyesztem bele a dokumentumba. :)

     Rövid figyelemfelkeltés ezzel kapcsolatban: (cím egyelőre: "Felemésztve")

     " A szívemen már nem eshet nagyobb seb, a testem nem lehet ennél mocskosabb.
       Csak egy dolog érdekel. ŐT megmenteni."
- Dasha Sorensen -
(a főszereplő)     



    Akkor hát, ennyi voltam mára, augusztusban akkor várható végre némi olvasnivaló is.

    Näkemiin! (= finnül a "Viszont látásra"; 'cause I <3 Finland!)

4 megjegyzés:

Linda

Már alig várom hogy újra olvashassak tőled :D

Névtelen

Óh, végre visszatértél, kedves! ^.^ Várom ám nagyon a Draer folytatását.

Névtelen

Szóval, mikor is jön az a bizonyos folytatás? :D

ĐoTty

Van némi problémám a dologgal... leginkább hogy az elmúlt 3 hétben nem voltam túlzottan gépközelbe, és most a nyári gyakorlaton végzett munkám prezentálásával kell törődnöm. Sajnálom komolyan, de még nem írtam semmit, és nem tudom mikor tudok majd. :(

Megjegyzés küldése